Katt eller hund, moderat eller vänsterpartist?

Den kontroversielle vänsterbloggaren Jinge har tänkt till igen. Idag gäller det ett inlägg om att vänstermänniskor i större utsträckning än moderater skulle välja katt som husdjur. En hypotes som har lika mycket substans och belägg som Jan-Inge Fluchts övriga blogginlägg. Eftersom jag inte får kommentera på hans blogg utan att bli censurerad får jag istället utveckla min talan här.

Katter är egensinniga och självständiga djur. De går sin egen väg och vill själva bestämma. Ungefär det som en moderat ideologi eftersträvar. Eller som en kommentar på bloggen uttrycker det:

Kattens egenskaper med hög integritet, egen vilja och trogen mot den som vårdar och sköter den väl är en bättre tråd att nysta i. Det går inte att sätta sig på en katt , att försöka kuva den är dömt att misslyckas.

Att då komma till slutsatsen att vänsterpartister – som i hela sina ideologi vill styra och ställa över människor – skulle ha mer gemensamt med katter är väl ändå lite långsökt? Jag tror inte på sambandet överhuvudtaget och jag hoppas det inte finns några register där man kan samköra politiskt tillhörighet med husdjurssort.

Som vanligt skriver Jan-Inge Flucht kommentarer på sina egna inlägg – fast under ett annat namn då förstås. Och sedan modererar han kommentarerna på ett sådant sätt att endast de som höjer upp hans eget inlägg premieras. De andra raderas eller utsätts för plumpna personangrepp. Samma personangrepp som är förbjudna i hans regler men dom skiter han själv i. Det finns intressanta trådar på Flashback om denne Jinge och vem han egentligen är. Spännande läsning.

Själv är jag moderat och gillar katter. Ingen kan ju tvivla på detta med tanke på hur stort utrymme katten Hugo får i den här bloggen. Men om jag hade större boende och mer tid så skulle jag nog vilja ha både hund och katt.

Eller vad tror ni? Finns det ett samband mellan partisympati och vilket husdjur man vill ha?

Läs andra bloggar om: , , , ,

 • Hej Ola, har man en av Sveriges största politiska bloggar måste man ta sitt ansvar tycker jag och släppa fram en fri och vettig debatt (inom de regler man själv sätter upp) men det klarar uppenbarligen inte Jinge av. Det är tråkigt och då blir det så här.

 • Hej Erik, jag vet inte hur länge du läst min blogg men jag vill nog påstå att det mesta som finns här är sådant som jag kommit med själv. Anledningen till att jag skriver om Jinge är han driver en av Sveriges största politiska bloggar och att jag står för en öppen och fri debatt. Men eftersom Jinge står för censur och aldrig publicerar kritiska kommentarer får jag göra så här istället. Tyvärr, men jag ser ingen annan väg framåt om man ska ha en debatt.

 • Ola

  Men Peter!

  Gubben skämtar ju med sina läsare, men du tar det på allvar till 100% !?
  Har du börjat i stalking-branschen förresten?
  Varför sprider du annars skitlänkar om honom?

 • Erik S

  Du Peter! Är det inte trist att sitta och skriva om andra bloggare i stället för att komma med något själv? Bloggkrig är inget att ha och sänker bara läsvärdet.