När ska Mona Sahlin svara på frågorna?

Jag, och säkert många med mig, såg debatten mellan Reinfeldt och Sahlin i TV4:s Kvällsöppet igår kväll. Själv orkade jag bara till den andra reklampausen. Att TV4 väljer att lägga en viktig partiledardebatt med start kl 22.40 en torsdagskväll är lite obegripligt. Förmodligen därför att det kostar för mycket att köra det på prime-time. Där vill  man nog ha bättre tittarsiffror så att annonsörerna mår bra.

Förutom tiden känns debattupplägget i Kvällsöppet lite som Kalle-Anka TV. Kanske beror det på att Ekdahl är en ganska medioker debattledare och att Pihlblad fortfarande känns som en junior-kommentator. Han har liksom aldrig lyft sig sedan det kom fram att han satt och pussade på fd statssekreteraren Schenström ute på en krog i Stockholm. Mest udda blev det när Ekdahl promotade sitt andra program, Fuskbyggarna, och frågade vad Reinfeldt skulle göra åt dessa ”fuskbyggare”. Det är i sådana lägen man hellre tittar på Public Service som aldrig skulle flamsa till det på det sättet.

Bortsett från TV4:s inramning av debatten så blev den faktiskt riktigt bra. Kent Persson (M) sammanfattar:

Det som blev tydligt ikväll var att Sahlin återigen inte ger några svar. Inga svar ges. Frågor möts med motfrågor. Istället för att ge besked om vad socialdemokraterna vill och hur det rödgröna ska få ihop det som väljer hon att angripa moderaterna. Sahlin gav inget besked om hur mycket hon vill höja skatterna med.

På det hela taget så blev Duellen mellan Reinfeldt och Sahlin intressant men tråkig – just därför att Sahlin inte lämnar några raka svar. Och det kan man ju förstå. Hon är helt uppbunden mot Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Sossarna har kapitulerat och för egentligen ingen egen politik längre. Konstigt med tanke på att de själva haft regeringsmakten under så väldigt många år utan att ta in andra partier i regeringen.

Men hur lång tid ska det gå innan Mona Sahlin tvingas svara på frågorna. Både Reinfeldt och Ekdahl ställde igår frågor till Sahlin men hon gled undan varje gång. Ska det fortsätta så till valdagen blir det en väldigt konstig valrörelse.

Mona Sahlin är naturligtvis desperat. Hon har inget förtroende i partiet. Förtroendet bland svenska folket är rekordlågt. Vinner hon inte valet den 19 september så kommer hon tvingas avgå dagen efter. Valrörelsen är igång och jag är övertygad om att en ”taggad” Reinfeldt kommer att ha en god möjlighet att leda alliansen till en valseger.

Lite andra bloggar om debatten: Tokmoderaten och Johan och Högberg och Altenberg ochAnkersjö och Peter

Pingat på http://intressant.se/intressant

 

Läs andra bloggar om: , , , ,