Dra åt helvete, nu kommer skattechocken!

Vad är det dom säger i Robin Hood på julafton? ”Prisa Gud, nu kommer skatteåterbäringen!” Någonting sånt tror jag. Men vad säger man om det är tvärt om?

”Dra åt helvete, nu kommer skattechocken”. Ja, det kanske skulle passa.

De rödgröna har nu presenterat sina huvuddrag i hur deras ekonomiska politik kan se ut om de vinner valet. Man kan tycka vad man vill om den, det största problemet är att den ”gemensamma” politiken egentligen inte alls är så gemensam. Man har tvingats att göra en massa konstiga kompromisser. Frågar du Vänsterpartiet vill dom ju höja skatterna med mer än dubbelt så mycket och frågar man Miljöpartiet så är dom ju faktiskt ganska borgerliga i några frågor. Mitt-i-mellan står sossarna som verkar kompromissa om precis allt. Det enda som är viktigt är MAKTEN. Makten att bestämma över människor.

Den makten demonstrerades så sent som i lördags då det var första maj. Alla dessa röda fanor som i många länder symboliserar förtryckt och diktatur verkar i Sverige ha fått en helt annan innebörd. Egentligen är det ju helt galet att vi har en nationell helgdag för att fira ett PARTI. Har vi inte lämnat den tidsepoken bakom oss?

En del sossar påstår att den nuvarande regeringen kört Sverige i botten. Så är det inte. Sverige mår alldeles utmärkt. Att världen drabbats av en finanskris är något som inte bara berör Sverige och eftersom regeringen och framförallt statsministern har såpass höga förtroendesiffror så tror nog de flesta att regeringen klarat krisen bra. Hade Mona Sahlin styrt landet hade vi kanske varit lite bankrutt som Grekland. Det är en väldigt skillnad på att ha en stark borgerlig regering där man i princip är överens i alla viktiga frågor istället för att ha en svajig ohelig rödgrönkoalition där i princip alla frågor är sprängstoff. Från början var det ju inte ens tänkt att Vänsterpartiet skulle få vara med i gemenskapen men sedan fick dom motvilligt vara med. Bara en sån sak. De överenskommelser de rödgröna gör är inte precis skrivna i betong. Allt kan hända på fyra år om de skulle få makten. Det är så bräckligt att det kan spricka närsomhelst.

Men så till till de rödgrönas förslag. Deras politik är inte hälsosam och defintivt djupt orättvis. I Vänsterpartiets värld ska en liten del av befolkningen, de som tjänar mest, betala mest i skatt och på så sätt försörja de som inte vill eller orka arbeta. Det ska inte finnas några krav på att söka jobb utanför den egna staden. Det ska inte finnas några kvar på rehabilitering om du är sjuk. Man ska gärna få vara långtidssjuk och få bra med ersättning.

Andra förslag är sänkt arbetsgivaravgift, höjt bostadstillägg, fler hyresrätter och dyrare bensin. Oppositionen vill också höja taket i a-kassan och göra det billigare att vara med. En ny förmögenhetsskatt införs och skatten på alkohol och tobak höjs. Försvaret ska bantas.

Mot allt detta står en regering som minskat skatten på arbete och sett till att få fler folk i sysselsättning.

Hur skapar en skattehöjarpolitik med mer och höjda bidrag fler jobb?

Läs andra bloggar om: , , , ,