Sagas politiska debut

Ikväll hade Saga premiär i de politiska livet genom att följa med pappa på ett möte med Socialnämnden i Solna stad i brist på barnvakt. Det var första och sista gången eftersom jag lämnar det uppdraget inför flytten ur kommunen.

Jag var lite orolig ett tag hur det skulle gå eftersom jag vet att mötena har en tendens att dra ut på tiden. Nu blev det inget maratonmöte men det höll ändå på i två timmar med ett litet uppehåll. Saga klarade det hela galant. Hon satt i sin stol, drack smoothie och lyssnade mycket intresserat. Kanske var det så att hon precis som pappa tyckte det var både spännande att bra att Solna lyckats minska försörjningsstödet med 15 % under det första kvartalet 2010 medan nästan alla andra kommuner tvingats öka detsamma? Det kallas ”Solna-modellen” och har nu blivit en framgångssaga som många vill kopiera.

En bit in i möten tröttnade Saga på att sitta still. Hon ville röra lite på sig så hon gick omkring lite försiktigt utmed väggen och tittade sig omkring litegrann. Inte en enda stund var hon grinig eller på dåligt humör. Det här borgar gott inför framtiden!

 

Läs andra bloggar om: , ,