Pest eller kolera – vem ska man rösta på?

1_2132690TS1284356338590_slot100slotWide75ArticleFull

Jag har inte röstat ännu. Men jag ska göra det innan helgens resa till Åland.

Egentligen borde det ju vara ganska lätt för mig att välja vilket parti jag ska rösta på med tanke på min bakgrund som politisk aktiv. Men jag känner mig osäker. Självklart vill jag inte att Mona Sahlin (S) ska bilda regering med Miljöpartiet och Vänsterpartiet men samtidigt är jag inte helt nöjd med regeringen Reinfeldts politik heller.

Min kritik består i första hand av följande:

  • Justitiefrågor. Beatrice Ask (M) är tyvärr ett skämt som justitieminister. Kanske därför att hon inte läst någon juridik allls men framförallt därför att hon till varje pris vill öka statens makt på bekostnad av den personliga integriteten. Dessutom ville hon skicka “gredelina kuvert” till de som misstänkt köpt sex när hela sexköpslagen istället borde avskaffas. Nej, hon har verkligen inte min röst. Jag kan inte rösta på en regering som behåller Beatrice Ask (M) som justitieminister.
  • Kulturfrågorna. Lena Adelsohn-Liljeroth (M) är kulturminister. Vad har dom gjort på kulturdepartementet i fyra år? Var är de skarpa förslagen att ge den privata radion bättre villkor och avskaffa public service? Minska SVT:s lekprogram. Nä. Ingenting har hänt förutom att Lena gått på premiärer och synts onödigt mycket i vimlet tillsammans med sin make, den förra partiledaren Ulf Adelsohn, som numera är ordförande i SJ och där är det ju lätt att se vad han åstadkommit. Ingenting alls. Ingenting till det bättre i alla fall. Detta är två moderater som borde lämna politiken och syssla med något annat. Något som de begriper. Vad vet jag inte. Men det som kanske är värst med Lena Adelsohn-Liljeroth är att hon i samband med rättegången mot The Pirate Bay välkomnande tingsrättens beslut innan målet vunnit laga kraft (det är ju överklagat). Att hon ställt sig på musikindustrins sida är uppenbart och tillsammans med Beatrice Ask vill hon jaga ungdomar som laddar ner musik. Detta är oacceptabelt.
  • Förvarspolitiken. Jag trodde Moderaterna värnade om det svenska försvaret? Det har ju ändå varit en viktig moderat fråga i många, många år. Att man då tillsatte Sten “Tomhylsan” Tolgfors som försvarsminister är en gåta. Mannen saknar ju både utstrålning och kunskap om försvarsfrågor. Vad har han sysslat med egentligen? Skolfrågor? Jag förstår att Mikael Odenberg (M) lämnade posten när statsministern tvekade om försvarets framtid. Så egentligen är det ju inte Sten Tolgfors fel att han får sitta och ratta ett Försvarsdepartement som krymper för varje år.
  • Lagen om anställningsskydd. Varför vågar inte Moderaterna driva samma linje som Centerpartiet. LAS måste moderniseras. Här har (M) gjort…ingenting. Det är bedrövligt.
  • Infrastrukturfrågor. Varför släppte man denna viktiga fråga till Centern och Åsa Torstensson (C). Tanten är ju helt förvirrad. Kan ingenting. Hon borde avgått i vintras då tågen inte kunde köra i all snö. Det sägs att hon jobbar med IT-frågor också men ingen vet riktigt säkert eftersom det inte händer så mycket på det området. Nej, ska man bilda en ny borgerlig regering så får man sätta någon annan att ta hand om infrastrukturen. Den är livviktig för Sverige och då får man inte slarva bort den som Åsa Torstensson gjort under fyra år.
  • Integritetsfrågor. Detta borde få ett större genomslag. Moderaterna har ju tidigare varit ett parti som tagit den enskildes sida mot staten. Men nu har man tydligen svängt. Alla ska övervakas. Den personliga integriteten har sålts ut. Detta är inte det Moderaterna jag blev medlem i början av 90-talet. Hade jag vetat att Piratpartiet skulle stödja en borgerlig regering så hade dom fått min röst. Så illa är det med Moderaternas integritetspolitik.
  • Skattepolitiken. Det är glädjande att skatterna sänkts under mandatperioden. Jobbskatteavdraget har varit bra och det visar att man kan ha lägre skatter och bra välfärd. Samtidigt. Men när Reinfeldt går ut och säger att skattetrycket är “lagom” och ska behållas på ungefär den här (skyhöga) nivån då blir jag orolig. Man ska aldrig ta ut mer skatt än vad som är nödvändigt. Ska Sverige behålla världens högsta skattetryck även i fortsättningen? Nä, det trodde jag inte Moderaterna ville. Å andra sidan är ju alternativet ännu värre. Med Mona och hennes kommunistkompisar kommer skattetrycket att öka ännu mer och folk kommer inte ha råd att leva eller bo kvar.

Läs andra bloggar om: , , ,