Trimma in bastun

Jag känner mig lite som Kaminmannen när jag sitter i bastun och försöker trimma in den perfekta temperaturen och luftfuktigheten. Ett av knepen, som både svärfar och Stefan så noga påpekat, är att vara ute i god tid och vänta in en lagom temperatur istället för att sätta sig i en kall bastu och sedan värma upp den. Det tar ju ett tag innan träet i lavan och väggarna fått rätt temperatur. När man väl fått upp tempen kan man laborera med luftfuktigheten. Lagom temp och fuktighet ligger kring 65-70 grader och 20-30 % fuktighet tycker jag. Men visst, hade bastun varit lite kraftigare så hade jag gärna eldat upp den till 80 grader. Över det blir det inte så skönt att sitta länge. Då får man springa ut och in så ofta.

Jag föreslog för Mikaela att jag skulle ut och rulla mig i snön men med tanke på våra grannar så kom vi till slut fram till att jag nog skulle avstå. :)

 

Läs andra bloggar om: