Vem är egentligen folkkär?

s_mycketb_ttre_380x254

Tittade en stund för första gången på “Så mycket bättre” i TV4. Programmet annonseras med undertexten “Sveriges folkkäraste artister bjuder på underhållning” och jag funderade en stund på vilka artister som egentligen är folkkära.

Lasse Berghagen och Lill-Babs. Check.

Petter? Nä, han är väl inte folkkär? Di Leva? En snabb sökning på Google ger mest träffar på att han polisanmäldes för en eventuell misshandel på sin förra flickvän. Blir man folkkär av att slå någon på käften? Nä, knappast.

Christer Sandelin? Ja, kanske. Plura och Petra? Ingen skulle väl känna igen dom på stan? Plura ser ut som en gammal pundare (jo, han är ju faktiskt det också då han fälldes och fick fängelse för kokaininnehav). I Sverige blir man knappast folkkär om man snortar kokain. Petra en snygg tjej men vem är hon? Ingen vet.

Det här är precis som det var när TV4 magplaskade med praktfiaskot “Kändisdjungeln” men inte fick med några kändisar till den där djungeln och tittarsifforna sjönk om en sten.

Visst, “Så mycket bättre”-programmet är gulligt och sångtolkningarna mysiga men att snacka om “Sveriges folkkäraste artister” – det är att ljuga. Men konkurrerar man om tittarna med “Dansbandskampen” i SVT samtidigt då måste man ju ta i lite för att höras och synas.

Läs andra bloggar om: