Sossarnas kris nu allt djupare

1158992141

Som icke-sosse är det med en lätt leende på läpparna man dag efter dag förstår att partiet sjunker allt djupare in i krisen. Nu är det inte bara politiken man ska göra om utan även byta ut hela partiledningen. Några sossar har dessutom gått ut och sagt att fokus inte kan ligga på att vinna valet 2014 utan det är istället 2018 man ska satsa på.

Ett parti som gör världens sämsta val måste naturligtvis förnya sig. Detta förstod Moderaterna ganska snabbt efter katastrofvalet 2002. Men att Mona Sahlin och de övriga ledande sossarna inte kom till denna ganska uppenbara slutsats redan dagen efter valet är ganska obegripligt.

Visst, Mona var tydlig och sa att valet var just ett katastrofval men lösningen var bara en kriskommission och sedan skulle allt vara som vanligt igen. Så enkelt ser det nu inte ut att bli. Redan när man förlorade valet 2006 skulle man göra en förändring men av den blev det knappt någon ändring alls. Man gick i princip till val på samma politik 2006 som 2010. Men med ett stort undantag. Man erbjöd kommunisterna en plats vid regeringsbordet. Någon som hade varit uteslutit för tio år sedan.

Det största problemet med sossarna är de saknar sjukdomsinsikt. De har fortfarande inte förstått varför den svensk som för tjugo år sedan var en övertygad socialdemokrat numera tycker det är självklart att rösta på moderaterna.

Fortsättning lär följa.

Läs andra bloggar om: , ,