Solsidan gör succé igen

solsidan

Enligt TV4 såg 2,5 miljoner (!) svenskar säsongspremiären av Solsidan i söndags. Det är den högsta siffran på två år för TV4. Vet inte om det säger mer om Solsidan än om TV4 i allmänhet?

Antar att dom sitter där på Tegeluddsvägen och gnuggar händerna samtidigt som SVT ser sina siffror för deras konkurrerande program, Minuten, på samma sändningstid, minska. Men SVT bryr sig väl inte så mycket om tittarsiffror, de får ju sina miljarder ändå.

Synd bara att TV4 förstör en så bra serie men världens längsta – 6 minuters – långa reklampaus mitt i. Finns det inga regler för sånt där?

Den stora frågan är nu om Solsidan lyckas hålla sig kvar på den här nivån eller om det blir sämre. Det är alltid svårt att göra uppföljare av stora succéer.

Läs andra bloggar om: , ,

  • Marie

    Tycker TV4 är helt vansinnigt. Ser ju inte på TV i vanliga fall, men har försökt några gånger nu när jag är hemma. Söndagsfilmerna går ju överhuvudtaget inte att se, det är lika mycket reklam som film och så nyhetseleändet mitt i. Filmer på 1,5 timmar blir tre timmar hos TV4. Och så undrar de varför folk hellre tittar på nätet? Dessutom kör de ju SAMMA reklam i varje paus. Jag tror jag hade tolererat det bättre om det var variation, men att se samma reklam var tjugonde minut gör en bara arg.