Varför detta storhetsvansinne?

fjallbacka_wide1

Jag läser i Aftonbladet om den stora satsningen att spela in filmer från Camilla Läckbergs romaner om Morden i Fjällbacka. Jag har inte läst hennes böcker så om dom vet jag ingenting. Men dom har ju sålt bra så helt värdelösa kan dom ju inte vara.

Däremot blev jag glad när jag läste att Claudia Galli skulle spela en av huvudrollerna eftersom jag tycker hon är en glad och trevlig tjej vars blogg jag läser ganska regelbundet.

galliTOPP

Men varför, varför ska man spela in TOLV filmer? Varför detta storhetsvansinne? Jag ska inte döma resultatet på förhand men det känns ändå märkligt. Det är samma sak med de gamla Beck- och Wallanderfilmerna. Varför är det så viktigt att göra så fruktansvärt många filmer samtidigt? Får man mängdrabatt? “Jaha, ska jag filma två filmer? Jag kan filma fem. Då får du den fjärde på köpet!”

Jag vet inte hur stor budget man har i projektet men det säger ju sig själv att man inte kan hålla samma höga kvalitet om man ska spela in tolv filmer jämfört om man istället spelade in två-tre stycken.

Jag tror ingen som är med kommer få igen de pengar man satsar i detta projekt. Läckberg allra minst. Konkurrensen är stenhård och försöka göra en svensk “Morden i Midsomer” kan bli både succé eller fiasko.

Jag hoppas naturligtvis det blir bra TV eller film men erfarenheten från svenska deckarserier är inget vidare. Ska man dessutom försöka sälja det internationellt tror jag inte det räcker med två relativt okända skådespelare i huvudrollerna.

Men vi får väl se.

Läs andra bloggar om: