Tystnad tagning!

 

Sedan jag fick inbjudan till bröllopet hade jag velat göra en kul bröllopsfilm till Marie och Daniel. Men det var faktiskt osäkert in i det sista om det verkligen skulle bli av. Två gånger fick vi ställa in och det var svårt för mig och Stefan att hitta tider som passade oss båda. Dessutom hade jag ganska dåligt med idéer med vad vi skulle skoja om. Sedan fick jag idén att göra en kopia på konceptet ”Uppdrag granskning” och då kändes det lättare att gå vidare när vi åtminstone hade någon slags story att hålla oss till. 

Till slut hittade vi en helg, helgen före själva bröllopet, då jag och Stefan träffades på lördagen och började spela in. På kvällen skulle jag dessutom ha en spelning och vi hade kommit hem från Föglö kvällen innan så det var lite stressigt och det kändes mest jobbigt i början. Men sedan släppte det! Vi började spela in vid KTH och jobbade oss sedan ner mot Östermalm och Stureplan. Stefan hade bra koll på alla adresser som Marie och Daniel hade bott på tidigare så det gick smidigt och snabbt. Totalt gjorde vi nog av med några timmars film, som jag sedan klippte ner när vi landat på Ingarro på måndagskvällen efteråt. 

Vi fick inte till att scener på lördagen så vi tog en extra inspelningsdag i Stockholm på söndagen då vi också gjorde inslaget ”Live från Stockholm C”, en liten sketch där Stefan är livereporter från centralstationen och väntar på Daniel som ska komma med tåget. Också det en ganska snabbt påhittad idé – utan något egentligt manus. Improvisation funkar bäst. När vi var klara på söndagen så bestämde vi oss för att försöka ses i Karlstad på torsdagen för att fortsätta vårt undersökande reportage där. Sagt och gjort, jag mötte upp Stefan på Karlstad C och vi filmade runt Marieberg och andra platser där Marie och Daniel bott och verkat. På kvällen åkte vi upp till Molkom och gjorde ”Live från Molkom” där jag spelar en reporter som rapporterar direkt från Molkom.

Här kan ni se resultatet av våra inspelningar. För att det inte skulle bli för långt så klippte  jag ner det i två avsnitt. Ändå var det mycket material som aldrig kom med. Men det är ju viktigt att det inte blir för mastigt om man ska visa det på en middag. Helst ska det inte bli mer än tio minuter, vilket jag nog överskred litegrann här, men det gjorde för ont att ta bort för mycket. ”Live-filmerna” får jag återkomma till, de har jag inte lagt upp på nätet än och de gör sig ju bäst just ”live” eftersom de bygger på att någon motspelar reportern med frågor.

Marie & Daniels Bröllopsfilm del I from Peter Lindén on Vimeo.

Marie & Daniels Bröllopsfilm del II from Peter Lindén on Vimeo.

Se alla bilderna från vår inspelning här.

Läs andra bloggar om: , , , , ,