Dagens spårvagnsolycka ingen bra reklam för spårvägskramarna

När man ser sådana här bilder från Göteborg idag är man väldigt tacksam för att ingen dog och att ”bara” två skadades allvarligt. Många minns nog den allvarliga spårvagnsolyckan vid Vasaplatsen i Göteborg 1992 då 13 personer omkom. Vilken för övrigt P3 Dokumentär gjort ett bra reportage om.

Samtidigt måste man fundera. Är det vettigt att dra ny spårväg genom hela Stockholms innerstad om säkerhetsystemen är så undermåliga att en spårvagn kan köra in i en annan stillastående spårvagn bakifrån?

Den ena vagnen körde enligt de första uppgifterna in i den andra bakifrån. Det skedde vid hållplatsen och den påkörda vagnen stod stilla.

Kanske måste Kristdemokraterna och Christer G Wennerholm (M) – de som stenhårt lobbar för spårvägssatsningen genom Stockholm city – ta sig en allvarlig funderare innan man går vidare och lägger räls.

Läs andra bloggar om: , , ,