Wermland Forever, vilket märkligt tv-program!

989136_jpg_658910img699

Häromkvällen slötittade jag på tv:n i sängen och zappade runt då jag plötsligt fick se välbekanta bilder från Karlstad. Men programmet, Wermland Forever – vad är det egentligen? Jag orkade med att titta fram till nästa reklamavbrott ungefär. Sedan gav jag liksom upp.

Är det en reality-såpa? På sätt och vis. Är den verklig? Nja. Känns det verklig. Nej. Alla har ett manus att hålla sig till. Just den blandningen blir svår. Manus och “riktiga människor”. Alltför svår. Det är dåligt manus. Det är fruktansvärt dåligt skådespeleri. En obefintlig handling (åtminstone på den lilla stund jag såg). Summan: ett fiasko. Tittarsifforna kommer inte hamna på några rekordnivåer precis.

Som före detta Karlstadsbo vill jag inte att det ska vara så här dåligt. Det hade ju varit tufft om man gjort en bra och cool serie om Karlstad och de som bor och lever det. Nu blir det bara pannkaka.

I Wermland forever följer vi under åtta avsnitt ett gäng unga vuxna värmlänningar på väg ut i livet i en ny typ av svensk realityserie. Wermland forever är regisserat, men Niklas, Viktoria, Desirée, Ola och deras vänner är på riktigt. Tänk dig ett The Hills där Los Angeles är utbytt mot nattklubbar i Karlstad, men där jakten på kärlek, framgång och skönhet är densamma.

Karlstads kommun har tydligen kastat in 150 000 kronor som TV3 fått använda till marknadsföring av den nya såpan. Ett modigt drag. Men nu visar det sig att kommunen vill kräva pengarna tillbaka.

Så här stod att läsa i NWT innan serien startade. Och en liten recension.

Wermland Forever är ovärdig och overklig reality. Som Karlstadsbo vill jag inte att det ska vara så här dåligt. Jag vill ju älska programmet. Jag försöker hitta förklaringar: ”Det är ju första avsnittet bara, det kanske blir bättre” eller ”Det är meningen att det ska vara lite taffligt”.

Förmodligen kommer jag inte att titta nästa tisdag.

Läs andra bloggar om: , , , ,