Lidköping förtjänar bättre

Lidköping är en väl ändå en märklig kommun. Eller rättare sagt, kommunen styrs av politiker med märkliga prioriteringar. Samtidigt som man tvingas varsla 23 anställda i grundskolan (som man ju tycker är en viktig kärnuppgift för en kommun) så ska man fortsätta ha kvar en gammal kommunal flygplats som kostar flera miljoner varje år, bara i drift! Hur förklarar man egentligen en sådan prioritering för sina väljare och kommuninvånare? Eller så får man de politiker man förtjänar? 41 % av Lidköpings röstberättigade röstade trots allt på Socialdemokraterna i förra valet. Och alla visst ju också vem som då skulle bli kommunens starke man de närmaste fyra åren. Igen! Man kan ju faktiskt undra om ni valt Kjell Hedvall (S) på livstid?

Kommundirektören är samtidigt vice ordförande i ortens bank. Olämpligt och snudd på jäv säger några. Inget konstigt tycker han själv och fortsätter sitta på dubbla stolar som om ingenting hänt.

Ett av kommunens bolag struntar i att skaffa bygglov.Kommunens starke man tar över som ordförande och förklarar att det spelar ingen roll om Värmeverket får böter på flera miljoner för sitt svartbygge ”eftersom det bara är pengar som kommer att flyttas runt inom kommunen”! Vad skickar det för signaler till alla medborgare som försöker göra rätt för sig och ansöker om bygglov INNAN man börjar bygga? Att det är OK att strunta i lagen ibland och hoppas att det inte upptäcks?

Jag vet inte riktigt vad som är märkligast, att allt detta händer överhuvudtaget i den kommun som jag är uppväxt i och håller av eller att ingen riktigt verkar bry sig? Kommer Lidköpingsborna att omvälja samma politiker som nu missköter min gamla hemkommun blir jag inte bara ledsen.

Jag blir förbannad. Lidköping och Lidköpingsborna förtjänar bättre.

Läs andra bloggar om: , ,