autoopzionibinarie maj 18, 2012 Av

Alla är lika inför lagen

köp kamagra gel

buy Tastylia 20 mg Expressens chefredaktör och två andra medarbetare fälldes idag av Malmö tingsrätt för vapenbrott. Straffet blev dagsböter.

binäre optionen stern Det står alltså klart att en journalist, även om han eller hon ska göra ett super-reportage, inte får bryta mot lagen utan att riskera att straffas för det. Men undersökande journalistik är naturligtvis inte brottsligt bara för att denna dom fallit.

migliori libri opzioni binarie 60 secondi Journalisten kan alltså inte köpa en stulen tavla eller snatta i affären och förvänta sig att slippa straffansvar när han lämnar tillbaka sakerna bara för att han ska skriva om saken i tidningen. 

segnali trading on line Självklart ska vi ha högt i tak och en bred yttrandefrihet.  Men även med den utgångspunkten är det dock inte fritt fram för journalister att begå brott i syfte att skriva ett reportage.

opzioni binarie per conto personale Det är också viktigt att betona att målet inte handlat om ansvar för själva publiceringen, utan åtalet har gällt frågan om ett olagligt innehav av vapen. När nu Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen och andra mediapersoner tar till brösttoner och säger att det är journalistiken som fällts så är det alltså inte så. Det är bara snack. De som tidigare sagt att åtalet är bisarrt måste nu ta sitt förnuft till fånga. Även om man vill skildra ett viktigt samhällsproblem och begår ett brott i samband med ett ”journalistisk uppdrag” så är det ändå ett brott. Då får man också vara beredd att ta sitt straff.

ikili opsiyon egitim Såvitt jag förstått är det bara  journalister och mediapersoner som kritiserat åtalet och domen. Ingen annan har uttalat sig skeptiskt. Det blir så pinsamt. Alla begåvade personer förstår väl att man får bedriva granska journalistik i Sverige – vilket är viktigt och bra – men att bryta mot lagen kan man inte göra hur som helst.

Part time jobs princeton wv En annan sak som är intressant. När journalister granskar t ex politiker så räcker ett åtal för att fälla personen och tvinga honom eller henne att sluta. En fällande dom betyder godnatt. Men vad händer nu med Expressens chefredaktör? Han har blivit fälld för ett allvarligt brott. Kan han sitta kvar?

procedura del trading online Jag kan tänka mig att de som någon gång drabbats av Expressens drev-journalistik kan känna en viss skadeglädje idag. De som ska jaga fel och brott får nu istället hamna bakom gallret själva. Åtminstone nästan. Fängelse finns faktiskt i straffskalan.

binära optioner mäklare Undersökande journalistik får alltså inte bedrivas på det sätt att man bryter mot lagen. Jag har svårt att tro att Hovrätten skulle komma till ett annat beslut. Alla måste vara lika inför lagen.

klachten binaire opties Läs andra bloggar om: , , ,