Filmen ”Rekordövervakaren” – nu på nätet

Minns ni ”Föglö-filmen” som de spelade in på Föglö sommaren 2010, precis utanför huset där vi bodde? 

Nu kan man se den på nätet på en tysk TV-kanal (fungerar tyvärr inte att bädda in).

Synd bara att man inte är så bra på tyska :(  Annars är det många fina bilder från Degerby och Föglö från filmen så man känner lätt igen sig. Framför allt scenerna nere vid vattnet vid hamnen som vi kunde följa på nära håll. Rogers fina fiskebåt får också fin reklam :)

En ”fri” översättning via Google Translate om vad filmer handlar om:

Marvin Feldman har en ovanlig jobb: Han jobbar för den berömda ”Book of Records”. Hans nya jobb leder till stränga och absolut omutlig observatörer rekord på den finska ön Föglö. Det kommer att finnas en pojke som få en platt sten att hoppa 52 gånger på vattnet. Stor aptit för den mödosamma resan har inte Marvin, och som tolv år gamla Elias på hans rekordförsök fortfarande inte kort vill han lämna omedelbart. Marvin har inte räknat med smarta öborna som vill se till att livshotande sjuka pojken en andra chans – särskilt Elias eldiga faster Fanny. Detta är vad Marvin står inför nya hinder som fördröjer resan hem. Och varje dag han växer det roliga-älskande Elias och Fanny mer tilltalande till mitt hjärta.

Uppsnappat via Nyan. Mer information om filmen från IMDb.

Färjan från Mariehamn anländer den fiktiva hamnen på Föglö. Till höger Rogers fiskebåt.

En av filmens huvudpersoner Marvin Feldmann springer ner för att ta ”färjan” men får sedan veta att det är trasig.

Läs andra bloggar om: , , , , , , ,