Nya outlook.com ser snyggt ut

Igår lanserade Microsoft sin nya webbtjänst Outlook, som på sikt kommer att ersätta Hotmail. Tills vidare kan inbitna Hotmail-användare som inte vill ha ett nytt gränssnitt fortsätta att använda det gamla. Annars kan du logga in på Outlook.com.

På Outlook.com har Microsoft tänkt om och gjort ett väldigt stilrent gränssnitt. Jag tycker det riktigt snyggt ut!

Själva gränssnittet är ungefär detsamma som i Windows 8 Mail-klienten i Metro. Så har du börjat köra Windows 8 och Mail-klienten kommer du att känna igen dig direkt.

Outlook är sammankopplat med sociala nätverk som FacebookLinkedIn och Twitter, och kan hämta in information från dina kontakter härifrån. Det gäller allt från bilder på personerna som skickar mejl till dig, till deras senaste statusuppdateringar. Du kan också skapa nya e-postalias om du vill det, t ex namn@outlook.com och använda istället för din gamla hotmail-adress.

The Next Web berättar att Outlook.com på bara sex timmar lyckades samla ihop över en miljon användare. Samma sajt har även publicerat en positiv recension av tjänsten.

Läs andra bloggar om: , , ,