Varför försämra servicen SJ?

DN skriver idag om SJ:s beslut att sluta sälja biljetter ombord på tågen.

Den som inte har biljett ombord ett SJ-tåg efter den 15 november måste betala 1.900 i straffavgift för snabbtåg och 1.200 för andra tåg. Facket har uttryckt viss oro för att förändringen kommer att medföra fler konflikter ombord på tågen.

Jag förstår inte varför man hela tiden ska försämra servicen när man inför nya automatiserade system! Det gäller inte bara SJ utan även andra företag. Visst, de allra flesta bokar och betalar sina biljetter på nätet idag men om man nu, mot förmodan, bara måste resa med ett tåg och står där, då borde man kunna köpa en biljett ombord. Även om det naturligtvis blir mycket dyrare än att köpa biljetten i förväg.

Den servicen borde SJ ha råd med tycker jag.

 

Läs andra bloggar om: ,