Nokias nya flaggskepp

Bara någon vecka innan Apple kör sitt hett eftertraktade iPhone5-event så annonserar Nokia tillsammans med Microsoft sina nya telefoner baserade på Windows Phone 8. Tidigare har Samsung släppt planerna på sina nya telefoner och det är bara en tidsfråga innan HTC och LG gör likadant officiellt. På nätet finns dock bilder och information om dessa telefoner redan ute.

Jag tror att det här kan bli riktigt bra. Det behövs konkurrens och alla vill inte köpa en iPhone eller Android-telefon. Jag tror Nokia gör helt rätt som satsar på Windows Phone och med den nya versionen, Windows Phone 8, kommer man ge dom andra en rejäl kamp.

Ett kort urval av nya vettiga funktioner i Windows Phone 8 och Nokia Lumia 920:

  • Möjlighet att anpassa startskärmen med små och stora ”rutor” (tiles)
  • Stöd för NFC
  • ”Trådlös laddning”, man behöver inte koppla in någon sladd till telefonen för att ladda den
  • Bättre kamera
  • Möjlighet att göra backup av SMS och inställningar till molnet
  • Internet Explorer 10 med stöd för HTML5
  • Ny version av Skype

Läs mer hos Ny teknik.

Läs andra bloggar om: , , , , ,