Ingen uppdatering av Windows Phone 7 i år

Det är klart att det är en besvikelse att det inte kommer någon uppdatering till Windows Phone 7.8 i år, trots att man presenterade den nya uppdateringen så tidigt som i juni 2012.

Jag kan bara instämma i de kommentarer som IDG rapporterar om. 

Även om Windows Phone 8 är framtiden så måste man också ta om hand de som redan införskaffat gamla telefoner som inte går att uppgradera till Windows Phone 8. På detta område tycker jag att Apple sköter sig betydligt bättre. Man släpper nya telefoner men låter de gamla kunna köra även nya versioner av operativsystemet. Inte hur gamla som helst, men åtminstone versionen innan. Det skapar ett positivt ekosystem. 

Microsoft riskerar att måla in sig i ett hörn där man inte tar om hand om gamla användare och de som köper en telefon måste veta att det går att uppdatera åtminstone några år framöver. Man kan inte förvänta sig att alla ska köpa en ny telefon varje år för att få tillgång till nya funktioner.

Ett av problemen som Microsoft brottas med är att varje uppdatering ska gå via respektive hårdvaruleverantör, testas och kvalitetssäkras i olika separata processer. Detta skapar en onödig seghet i hela systemet. Att både Android och Apple kommit betydligt längre vad gäller uppdaterad över nätet (over the air) ligger också Microsoft i fatet. Att stoppa in en USB-sladd, installera en programvara på datorn och uppdatera sin telefon är ingenting man vill hålla på med längre.

Nä, Microsoft, bättre kan ni.

Läs andra bloggar om: , , , ,