Återigen pinsamt av Swedbank

ranta.gif

Det är inte annat än pinsamt, för att inte säga patetiskt, att Swebank, som chockhöjde sina räntor inför nya regler som eventuellt kommer införas först om ett halvår, nu inte sänker dina korta räntor efter Riksbankens sänkning idag. Var är det man vill avvakta? Varför var man så snabb att höja när man uppenbarligen inte är lika snabb att sänka?

Det kan bara handla om girighet. Att tjäna mer pengar till ägarna. Det intressanta i sammanhanget är att det är den gamla sossepampen Anders Sundström som är ordförande i Swedbank. Inte någon riskkapitalist eller rik Wallenbergare. Kunderna i Swedbank får betala dyrt för Sundströms och Mikaels Wolffs kortsiktiga mål att tjäna ännu mera pengar.

Cred till Handelsbanken och SEB som sänker direkt.

 

Läs andra bloggar om: , , ,