Björsboda runt under en timme

IMG_1886

Vet att det kanske inte världens märkligaste insats men för mig var det ändå ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Peter. Jag tog mig nämligen runt Björsboda på under en timme. På första försöket. Visst, jag har gått sträckan flera gånger med Lukas förut men då har vi tagit en och en halv timme på oss ungefär. Den här gången var jag ensam, men med bra musik i lurarna. Nu gick det på 56 minuter. Jag tror att jag utan större problem skulle klara samma sträcka på under 50 minuter, eftersom det var några ställen då jag tog det ganska lugnt. Det är en viss höjdskillnad så det är inte plant överallt och man ska springa över broar, på grusväg och på asfalt. Den härligaste sträckan är den sista kilometern då man har en rejäl nedförsbacke ner mot Degerby färjfäste. Samtidigt är den första kilometern kanske den tuffaste då man har samma sträcka uppför. Men det planar snabbt ut och det är viktigt att man inte tar ut sig för mycket de första två kilometrarna. 

Vid 5 kilometer, alltså hälften, är man vid busshållplatsskylten i Björsboda. Då är det bara att lägga i en högre växel och springa hemåt igen.

För att inte få den hemska ”Björkmansbacken” som avslut tog jag en liten extra vända nere i hamnen, tyvärr med ett lägre tempo eftersom jag fick springa lite runt. Det bästa, för sträckan, skulle nog vara att försöka få till 500 meter extra någonstans så man fick nerförsbacken som ett härligt avslut och sprang in på 1 mil precis vid kommunhuset ungefär. Det är ju ganska lätt ordnat om man t ex tar en lite omväg till kyrkan eller startar lite ”längre bort”.

bjorsboda

Ja, det finns mycket som kan göras bättre naturligtvis. Men jag är ändå nöjd att jag kom runt utan att kräkas eller att ramla och att det kändes som jag kunde ge mer om jag ville. Inget ont i kroppen efteråt vilket också är skönt.

Det här få vi göra om någon annan gång.

Läs andra bloggar om: , , , , ,