Jack is back – säsong 9 av 24

Under Super Bowl i USA förra helgen visade tv-bolaget Fox några korta reklamfilmer för nästa säsong av 24.

kiefer-sutherland-24-live-another-day

Det var tidigare i år som den exekutiv producent David Fury bekräftade att 24 återkommer senare i vår. Vi kommer återigen att få se Kiefer Sutherland reprisera sin populära rollen som Jack Bauer i vad som kommer att bli 12 avsnitt av 24, istället för som tidigare 24 avsnitt. Senast vi såg 24 var 2010 då den åttonde säsongen sändes.

Här är allt du behöver veta om 24 – Lev en annan dag.

Är det en helt fristående säsong?

Nej, säsongen kommer att fortsätta efter säsong åtta, där Jack Bauer tvingades på flykt. 

Vilka kända 24-skådespelare kommer att vara med?

Förutom Sutherland , här är några av de skådespelare som kommer att återvända till serier:

mary-lynn-rajskub-chloe-obrian-24-live-another-day-1

Mary Lynn Rajskub som Chloe O’Brian.

audrey-raines-24

Kim Raver som Audrey Raines.

william-devane-24-live-another-day

William Devane som James Heller.

Vad kommer säsongen att handla om ?

Här är den officiella synopsisen från Fox :

Trots att han nu tvingas leva i exil är han villig att riskera sitt liv och frihet att avstyra ännu en global katastrof . De som jagar Jack är CIA- chef STEVE HARRIS ( Benjamin Bratt , ” Law & Order ” ) , CIA-agent KATE MORGAN ( Yvonne Strahovski , ” Dexter ” ) , som är både påhittig och hänsynslös , JORDAN REED ( Giles Matthey , ” jobb” ) , en smart och sofistikerad CIA IT-tekniker , och ERIK RITTER ( Gbenga Akinnagbe , ” The Wire ” ) , en skarp , stark och arrogant agent . Tidigare försvarsminister JAMES HELLER ( William Devane , ” The Dark Knight Rises ” ) , är numera USA:s president  Heller flankeras av hans stabschef MARK Boudreau ( Tate Donovan , ” Damages ” ) , som är gift med Hellers dotter – Jacks gamla flamma , AUDREY ( Kim Raver , ” Revolution ” ) . Samtidigt är en härdad CHLOE O’Brian ( Mary Lynn Rajskub , ” Brandvägg ” ) , Bauers CTU-förtrogna , arbetar nu också under radarn tillsammans med en högprofileradhacker ADRIAN CROSS ( Michael Wincott , ” The Crow ” ) . Gäststjärnor i säsong 9 av på 24 : leva en dag till inkluderar Golden Globe -belönade Judy Davis ( ” Livet med Judy Garland ” ) och Golden Globe Award nominerade Stephen Fry ( ” Alice i Underlandet , ” BEN ) . Som vanligt kommer Jack att försöka förhindra en otänkbar terrorattack som kan förändra världen för alltid. 

Kommer den här säsongen att ha samma känsla som den ursprungliga serien ?

Ja, det hoppas jag verkligen. Det är samma team som producerade och skrev de tidigare säsongerna, t ex exekutiva producenten Howard Gordon , co-creator Robert Cochran , regissören Jon Cassar , och producenterna Evan Katz , Manny Coto , David Fury , och Brian Grazer som återförenas för säsong 9. 

När kommer det att sändas på Fox ?

24 –  Live Another Day har premiär måndag 5 Maj kl 21:00.

När sänds 24 säsong 9 i Sverige?

Oklart hittills. Kanske kommer TV4 (eller någon av deras systerkanaler) som tidigare sänt 24 i Sverige att även sända säsong 9. Får återkomma om det. 

Läs andra bloggar om: , ,