Falska mediarapporteringar om domar

Screenshot 2014-04-09 12.00.25

Jag blev lite besviken på senaste podden från Mattsson-Helin när man inte tog upp och diskutera medias märkliga rapportering från förra veckans domar – dels den så kallade ”rumpnypardomen” som GT:s chefredaktör Frida Boisen skrev en otroligt pinsam krönika om (uppenbarligen innan hon läst domen) och som hon sedan vägrar kommentera (P1 programmet Medierna sökte henne i tre dagar utan att lyckas) och samma vecka domen mot tanten som kastade en tårta i ansiktet på Jimmie Åkesson.

Att Boisen vägrar att kommentera sin uppmärksammade krönika är beklämmande. Hon är ändå journalist. Journalister brukar kräva svar av andra. Här är hon faktiskt skyldig ett själv. Vad säger hennes chef, Thomas Mattsson, att hon håller sig undan och är tyst?

Per Hagwall har skrivit precis det jag tänkte.

Jag vill ta tillfället i akt att presentera en enkel kom-i-håg-lista för avlönade journalister:

Läs domen.

Förmedla vad den säger.

Kommentera.

1 och 2 är obligatoriska. 3 är frivillig.

Media får inte tjabbla så här. Antingen ska man rapportera rätt eller så ingenting alls. 

Hoppas att Thomas Mattson och Jan Helin nås av detta och kan kommentera bägge dessa dikeskörningar i nästa podd?

Läs andra bloggar om: , , , , , , ,