Ingen tv-avgift för dator

Ranartjanst

Ett rimligt beslut från Högsta Förvaltningsdomstolen. En dator är ingen TV.

Radiotjänst är förmodligen förtvivlade och inser nu att deras tidigare tolkning att datorer, mobiltelefoner etc är TV-mottagare inte höll i högsta instans.

Samtidigt gör man en märklig juridisk bedömning att det är fro m idag som rättsläget förändrats och att ingen av de som påförts fel avgift fr o m 2013 ska få några pengar tillbaka, trots att det är ju det som mannen som överklagade Radiotjänsts felaktiga beslut får, pengarna tillbaka alltså.

Så det öppnar absolut upp för att alla som betalat felaktiga avgifter fr o m det datum då Radiotjänst tolkade lagen fel har rätt att få pengarna tillbaka. Om man inte får det frivilligt så får man väl överväga att driva en rättslig process mot Radiotjänst, om man orkar och känner att det är värt det förstås.

Märkligt ändå att SVT:s VD tillika styrelseordförande i Radiotjänst inte vill uttala sig. Eva Hamilton brukar ju annars vara väldigt pigg på att snabbt uttala sig om allt mellan himmel och jord, särskilt när det gäller TV- och radioavgiften.

Läs andra bloggar om: , , , , ,