Stor förödelse i Degerby efter stormen

Några bilder efter det kraftiga ovädret som ställde till med stor förödelse i Degerby på Föglö på onsdagseftermiddagen. Det började med ett rejält regn som sedan fortsatte med otroligt starka vindar och åska. Regnet drog fram med så stor kraft att Skarven, som precis lämnat Degerby ”försvann” i regndimman strax utanför tullbron. Allt utanför var bara tjocka och förmodligen noll sikt.

Skarven fick tydligen stanna och vänta ut det värsta innan man kunde fortsatta i det trånga Ekholmssundet. Stackars de andra båtar som var ute på farleden då ovädret drog över. En kille som var ute i en öppen mindre båt kantrade, hela båten slog runt, men fick snabbt hjälp av några andra fritidsbåtar att vända båten på rätt köl och ösa ur den.

Flera blixtar slog ner i närheten och hela husen skakade i åskan. Det var riktigt kraftiga smällar!

Dessutom försvann strömmen till delar av Föglö i ett avbrott som varade mellan klockan 1630 och 21 ungefär. Strömavbrottet gjorde också att Skarven fick problem med bland annat bommen när de skulle lägga till i Degerby eftersom det var strömlöst.

Ja, det blir en tuff arbetsdag för kommunen och andra imorgon när allt detta ska redas upp!

IMG_3079

Kommunens flaggstång har knäckts i vinden.

IMG_3081

Stora grenar har blåst ner över vägen vid affären.

IMG_3082 IMG_3084

Även minigolfbanan har träffats av nedfallna grenar.

IMG_3085

Ett träd har fallit rakt över pingisbordet och taket till servicehuset.IMG_3088 IMG_3089

Fler omkullvräkta träd nere vid hamnen.

IMG_3090

Ett träd har fallit på gamla källaren.

IMG_3091

Flera träd har knäckts utmed ”kärleksstigen”.

IMG_3092 IMG_3093

Läs andra bloggar om: , , , , , , , ,