Äntligen den perfekta träningsluren

IMG_4364

Ni kanske minns att jag för något år sedan ställde frågan om vilken lur som är den perfekta träningsluren. Det var ett tag sedan och sedan dess har jag använt de medföljande Apple-lurarna på mina träningspass, både ute och inne. Men efter att ha gjort en ny research på nätet så bestämde jag mig för att testa något annat igen. Och det blev ett par Jabra Sport Pulse Wireless.

Det är helt enkelt gött att slippa sladden mellan telefon och lurar, trots att man, oavsett trådlös lur måste köra med bluetooth (som drar batteri i telefonen) och som kräver att lurarna måste laddas. Men som sagt, så är det ju med allt trådlöst.

För första gången så har jag nu faktiskt ett par lurar som verkligen passar i mina öron och som sitter fast därinne, trots hur mycket man rör runt på huvudet. En självklarhet kan tyckas, men långt ifrån alla lurar sitter såpass bra, naturligtvis beroende på hur ens öron är formade. Här har Jabra, som vanligt, varit generösa att skicka med ett gäng med olika kuddar och fästen som gör att du efter en del utprovning kan vara riktigt säker på att lurarna sitter både säkert och bekvämt. Du får tips på hur du ska göra med kuddarna både i manualen och i filmer på nätet.

Sedan är det bara att para lurarna med telefonen, dra igång musiken och springa iväg!

Ljudet är riktigt, riktigt bra tycker jag, mycket tack vare att lurarna kommer en bit in i örat vilket också gör att omgivande ljud försvinner effektivt. Lite för bra ibland, det gäller att se upp om man springer i stadsmiljö, bilarna hörs knappt. Fördelen är att man inte behöver ha volymen på max och både musik och podcast hörs tydligt och klart. Det finns säkert bättre trådade lurar men detta är de bästa trådlösa jag lyssnat på.

Och de sitter fast. Återigen, en detalj, men som är oerhört viktig om man ska springa. Man vill ju inte hålla på att peta in lurarna hela tiden. De ska sitta som en smäck, och det gör Jabra Sport Pulse!

Som en bonus finns då pulsmätaren som man kan använda i Jabras egen sportapp eller i t ex Runkeeper. Det fungerar, men jag undrar hur bra tillförlitligheten är. Under alla mina rundor hittills har jag, enligt Jabra, hade en väldigt hög puls. Inte alls vad jag är van vid när jag ibland testar på löpbandet. Å andra sidan ska jag ärligt säga att jag inte har 100 % koll på min puls, så det kanske inte är en jättestor variation. Jag har läst att det är viktigt att få in den vänstra luren (det är där pulsmätaren sitter) ordentligt i örat för att inte få in ljus från omvärlden (pulsen mäts med ljus). Så det kan ju handla om lite kalibrering innan man får det riktigt rätt. Pulsen är dock inte superviktig för mig så jag är glad att åtminstone fått ett par lurar som sitter sätter skönt och som låter bra!

Enda nackdelen är väl priset. Detta är inga lurar man låter barnen leka med eller som man tappar bort, om man säger så…

Läs andra bloggar om: , ,