Swefilmer stänger ner

d18131e75542bb263cc5c6bf03c434e7

För mig är personerna bakom The Pirate Bay, Swefilmer och andra liknande sajter hjältar som borde få medalj. Utan dessa sajter hade inte upphovsrättsindustrin fått tummen ur och lanserat tjänster som Spotify, Netflix, Viaplay eller HBO (det har de själva erkänt). Nej, då hade vi fortfarande haft stumfilm med pianokomp, förbud mot att kopiera kassettband, andra vansinniga digitala kopieringsskydd och tvingats köpa dyra hela CD i affären utan att välja en eller två (bra) låtar. De företag eller tjänster som inte begriper hur de ska utvecklas i den nya ekonomin brukar långsamt dö bort, men i det här fallet har tyvärr upphovsrättsindustrin fått hjälp av mossiga bakåtsträvande politiker och en krackelerad ålderdomlig lagstiftning från en svunnen tid som snarast borde reformeras.

Den digitala utvecklingen går nämligen inte att hejda. Den generation som växer upp nu kommer inte acceptera löjliga regionbegränsningar eller att vissa saker släpps i ett land först, eller att inte kunna se filmen hemma samma kväll som den kommer på bio. De som i fortsättningen vill tjäna pengar på musik och film har nog inget annat val än att ta fram ännu bättre och smartare tjänster. Eller dö. Och nej, även om man kanske blir ledsen om någon kopierar det man har gjort så är det aldrig per definition en stöld. Själv skulle jag bara bli glad om någon kopierade det här!

Läs andra bloggar om: , , , ,