Piratbukten är fortfarande öppen

2000px-The_Pirate_Bay_logo.svg

Lyssnade på en favorit i repris häromdagen när jag var ute på promenad nämligen P3 Dokumentär om The Pirate Bay. Man kan säga mycket om detta och det är en intressant lyssning. Jag fascineras särskilt av klippet där juristen Henrik Pontén försöker göra egna husrannsakningar och hotar de som inte samarbetar att ”det blir bara värre, tro mig”. Otrevligt. Och ”debatten” mellan dåvarande statsråd Ulrika Messing och skivbolagschefen är komisk där Messing erkänner att hon själv laddar musik på nätet.

Tänk, så mycket arbete och pengar har lagts ner för att försöka stänga ner sajten och ändå så finns den där på nätet fortfarande, som om ingenting har hänt. Det måste kännas ganska risigt för de krafter som bekämpat sajten under många, många år.

Så vad återstår nu? Att försöka få bredbandsleverantörer att försöka spärra vissa adresser? Det arbetet verkar inte gå så bra, åtminstone inte i Sverige, där förhoppningsvis yttrandefrihet och ett fritt internet borde väga högre än vissa enskilda kommersiella intressens oförmåga att försöka utveckla sina affärsmodeller.

Läs andra bloggar om: , ,