Spelbranschen behöver utvecklas

Online Shopping

Jag förstår varför spelbranschen går dåligt och lider av att många piratkopierar spel.

Men. Det är tyvärr deras eget fel till stor del. Låt mig ta ett rykande färsk exempel. Jag vill ha ett nytt spel till min Wii U som jag köpte häromdagen. Att ladda ner spelet kostar över 500 kronor om jag gör det online på konsolen. Att köpa samma spel i butik kostar runt 450 kronor. När jag köper det i butik får jag ett fint case som jag kan ställa i bokhyllan, jag kan ta med mig spelet till andra konsoler eller låna ut det. Eller sälja det när jag tröttnat.

Men köper jag samma spel online förblir det nerladdat på min konsol och jag utgår ifrån att det inte går att kopiera över det på något sätt. Kraschar hårddisken kanske jag kan ladda ner det igen, men annars är det kört. Det går inte heller att låna ut eller sälja.

I det här läget vore det rimligt att spel som köps online kanske kostade hälften av samma spel i butiken. Eller åtminstone någon hundralapp billigare. Men det vill inte branschen utan man är girig och ska ha lika mycket betalt, trots att jag som kund får en ”sämre” produkt när jag laddar ner den själv. Och dessutom, det är ju jag som gör jobbet, jag får ingen DVD/Bluray som någon tryckt och distribuerat. Man tycker ju att online borde vara betydligt billigare istället för att distribuera spel på det traditionella sättet.

Jag förstår inte spelbranschen som håller på så här.

Sedan förstår jag inte heller varför ett enda spel ska kosta så mycket som 500 kronor. Enbart det är horribelt.

Läs andra bloggar om: , ,