Terrordådet i Stockholm

När jag tog pendeltåget från Sundbyberg till Centralen fredag 7 april så fick jag den första flashen om att något hade hänt när tåget kom till Karlberg. Sedan lyssnade jag till Ekots extrasändning via mobilen hela tiden från kl. 15 tills dess att vi kom hem vid 18-tiden. När jag kom till Centralen verkade allt som vanligt men vid spärrarna på T-centralen hade många drabbats av panik och på eget initiativ sprungit upp till Vasagatan. Detta var i samma veva som polisen beslutat att inga tåg fick stanna på T-centralen.

Själv klev jag först upp vid Vasagatan, för att sedan gå in till Centralen för att kolla om tågen skulle gå och efter det gick jag upp till Klarabergsviadukten. Där stod jag ett tag och sedan gick jag bort mot Valhallavägen för att möta upp familjen. Det blev en lång promenad eftersom det var först uppe vid Tegnerlunden som det gick att korsa Drottninggatan.

En polishelikopter ovanför City.

Polisen utökar avspärrningarna på Klarabergsgatan.

Drottninggatan uppe via Tegnergatan på fredag eftermiddag efter dådet.

Jobbet flaggar på halv stång på måndagen.

Med barnen inne i stan på Drottninggatan på Skärtorsdagen.

Drottninggatan vid Olof Palmes gata.

Som vanligt mycket människor på Drotttninggatan, men dämpad stämning och otroligt många blommor överallt.

Ännu mer blommor i trappan på Sergels torg.

Läs andra bloggar om: ,