Hejdå Föglö

Jo, det verkar som om alla bilar slapp med den här gången också… men det är tajt när alla vill lämna Föglö med samma färja och många ska liksom vi med Rosella till Kapellskär. Än värre var det dock för någon vecka sedan då Skarven var ”på dock” och gamla Knipan ersatte på sträckan Svinö-Degerby. Men nu verkar det som om även Skarven blivit för liten… 

Själv minns jag hur bra allt skulle bli när Skarven kom. Fler turer, snabbare överfart och aldrig någon som skulle lännas efter. Riktigt så bra har det inte blivit, snarare betydligt färre turer de senaste åren och ruskigt dyra priser. Det drabbar ju inte oss som”nöjesåker” då och då så farligt men jag gissar att det är tufft att locka folk till skärgården när förbindelsen till fasta Åland är allt annat är tipp-topp. Kanske allt blir bättre med de föreslagna ”kort-rutterna”?

”Med Skarven så kommer allt bli så bra”

Läs andra bloggar om: , ,